U starého somára

Aj paštéty môžu byť každodennou súčasťou jedálnička, a to bez výčitiek. Tie domáce, ktoré nazývame teriny, a ktoré sú pripravované poctivo, z čistého mäsa a pečene, sú nenahraditeľnou dobrotou vhodnou na ranné, ale aj večerné rodinné posedenia.

Názov terín „U starého somára“ je rovnomenný s reštauráciou, ktorej majiteľ začal tieto dobroty vyrábať. Sám sa tak so smiechom označoval, keďže podnik založil vo vyššom veku a trávenie času v kuchyni nazýval svojou záľubou. Raz sa dostal k originálnym receptúram Martinského cechu mäsiarov ešte z roku 1937 a prvé teriny, ktoré na základe tohto receptu vyrobil, boli určené pre jeho reštauráciu a pár známych. Pre veľký úspech a vynikajúcu odozvu sa rozhodol produkt certifikovať a rozšíriť výrobu.

Dnes už spoločnosť vyrába teriny „U starého somára“ v spolupráci s renomovaným mäsokombinátom. Stále je však prvoradým jedinečný spôsob výroby, vďaka ktorému sa teriny snažia oživiť tradičné receptúry našich predkov. Zachovaný zostáva aj unikátny technologický postup ich výroby. Výnimočnú chuť a špičkovú kvalitu zabezpečuje čisté mäso a pečeň, miesto tuku sa pri výrobe využíva bravčový lalok – preto je obsah živočíšnych bielkovín niekoľkonásobne vyšší ako u konkurencie.

Každý zo šiestich druhov domácich terín „U starého somára“ vás prostredníctvom svojej šťavnatej a lahodnej chuti privedie späť do špajze starých rodičov.

Teriny – U starého somára

Teriny U starého somára sú jedinečný kvalitný slovenský produkt domácej výroby podľa originálnej receptúry Martinského cechu Mäsiarov z roku 1937.

viac

Odporučte nám výrobcu

Máte svojho obľúbeného lokálneho výrobcu a chcete, aby sme predávali jeho produkty v našej sieti?
Alebo ste sám výrobca kvalitných lokálnych potravín? Dajte nám o sebe vedieť.