Henrich Sobotovič

Dobré jablko nevyrastie samo. Sobotovičovci už roky pestujú vo svojich sadoch ovocie, o ktoré sa svedomito starajú. Dobroty z neho tak možno považovať za nebezpečne chutné, no pritom absolútne zdravé.

Vysadením sadov a viníc na takmer deviatich hektároch založil v roku 1999 firmu OVIN Vojtech Sobotovič. V úmysle mal pestovať a dodávať ovocie a výrobky z neho, ktoré budú chutné, no pritom zdravé, bez akejkoľvek chémie. Presne táto idea sa stala motívom pre ústredné motto spoločnosti – Zdravo a chutne. Dnes sa o dielo Vojtecha Sobotoviča stará jeho syn Henrich.

Výnimočný jablkový sad si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Zavlažovaný je vďaka kvapkovému systému, cez ktorý plody dostávajú to, čo pre správne vyzretie potrebujú. Pre dlhodobé zachovanie autentickej chuti a výzoru jabĺk je potrebné ich skladovanie a spracovanie v technologických zariadeniach najvyššej kvality.

Úmyslom Henricha Sobotoviča bolo z tohto ovocia vytvoriť zdravý, chutný a vo svojej podstate aj jednoduchý produkt overený generáciami. Taký, ktorý môže plnohodnotne nahradiť menej zdravé maškrty. A tak začala spoločnosť OVIN vyrábať jedinečné Jablkové čipsy. Ich nebezpečne dobrú chuť zabezpečujú len dva základné princípy – poctivá základná surovina a poctivá práca s ňou.

Osobitosť ovocia Sobotovičovcov oceňujú už siedmy rok aj školy, do ktorých v rámci európskeho programu Školské ovocie spoločnosť distribuuje svoje produkty. Kolekcia ich jablkových čipsov zas bola v roku 2012 ocenená diplomom medzinárodného veľtrhu gastronómie, Danubius Gastro.

Jablkové čipsy – Ovin

Poznáte ten pocit, keď máte pri sledovaní televízie či pri dobrej debate s priateľmi neuveriteľnú chuť do niečoho zahryznúť?

viac

Odporučte nám výrobcu

Máte svojho obľúbeného lokálneho výrobcu a chcete, aby sme predávali jeho produkty v našej sieti?
Alebo ste sám výrobca kvalitných lokálnych potravín? Dajte nám o sebe vedieť.